K&K Medibox

vitamins and nutrition supplements

Menu

Follow us

   

Ultimate Beauty Complex Veg Caps

Viridian Ultimate Beauty Complex 30/60 Veg Caps

Οργανική και Φυτική • Χωρίς αχρείαστα μη φιλικά πρόσθετα • 100% ενεργά συστατικά

  Για υγιές δέρμα, δυνατά και πλούσια μαλλιά και λαμπερά ισχυρά νύχια  Κατά της τριχόπτωσης

Ένας συνεργιστικός συνδυασμός των ισχυρών βιταμινών, ανόργανων αλάτων, φυσικών καροτενοειδών, αμινοξέων και φυτοθρεπτικών συστατικών για τη διατήρηση της ακεραιότητας του κολλαγόνου, προσφέροντας υποστήριξη στις βασικές δομές για ένα υγιές δέρμα, μαλλιά και λαμπερά ισχυρά νύχια.

Για τους άνδρες και τις γυναίκες.

Πώς και γιατί κάθε συστατικό ενεργεί:

MSM (methylsulphonylmethane): είναι μια φυσική μορφή του οργανικού θείου που υπάρχει σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Είναι παρούσα σε χαμηλή συγκέντρωση στο ανθρώπινο σωματικό υγρό και στους ιστούς. Η έρευνες δείχνουν ότι η ελάχιστη συγκέντρωση στο σώμα μπορεί να είναι κρίσιμη τόσο για τη φυσιολογική λειτουργία όσο και για τη δομή. Η MSM βρίσκεται κυρίως στα κοινά τρόφιμα, όπως γάλα (που υπάρχει σε υψηλές συγκεντρώσεις), κρέας, ψάρι και μια ποικιλία από φρούτα, λαχανικά και δημητριακά. Ωστόσο, όταν τα τρόφιμα υποβάλλονται σε επεξεργασία, θερμανθούν ή ξηρανθούν, η βασική MSM εύκολα χάνεται. Ως εκ τούτου, εάν η διατροφή ενός ατόμου αποτελείται κυρίως από γάλα και νωπά τρόφιμα, που είναι απίθανο, τότε οι πιθανότητες ότι αυτός ή αυτή λαμβάνει επαρκή ΜSM είναι μειωμένες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το επίπεδο της ΜSM στο σώμα μειώνεται με την αύξηση της ηλικίας. Το Θείο διαδραματίζει απαραίτητο ρόλο στην ανθρώπινη διατροφή που δυστυχώς συχνά παραβλέπεται. Πρόκειται για ένα βασικό διαιτητικό συστατικό υπεύθυνο για τη διατήρηση των δεσμών μεταξύ ορισμένων αμινοξέων. Έχει έναν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της ακεραιότητας των συνδετικών ιστών.

Ester C: είναι μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, απαλή, μη όξινη μορφή της βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την υγιή παραγωγή της σύνθεσης του κολλαγόνου που χρειάζεται για το σχηματισμό των οστών, του δέρματος, και των τενόντων.

Ασκορβικός Ψευδάργυρος: Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε κάθε κύτταρο του σώματος και είναι ένα συστατικό σε περισσότερα από 200 ένζυμα. Στην πραγματικότητα, ο ψευδαργύρου σθμετέχει στις περισσότερες ενζυματικές αντιδράσεις από οποιοδήποτε άλλο μέταλλο. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει αποδόσεις του ψευδαργύρου με παρόμοια αποτελέσματα με τη τετρακυκλίνη σε περιπτώσεις ακμής και ανώτερα αποτελέσματα σε περιπτώσεις οξείας ακμής. Ο ψευδάργυρος απαιτείται για την αποτελεσματική απελευθέρωση και χρησιμοποίηση της βιταμίνης Α από το απόθεμα του ήπατος. Η βιταμίνη Α είναι ιδιαίτερα ευεργετική σε περιπτώσεις ακμής.

Εκχύλισμα  Φλοιού Pine (Πεύκου): Ορισμένες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά μπορούν να κληθούν σαν θρεπτικά καλλυντικά, για την ευεργετική επίδραση τους στην υγεία και τη ζωτικότητα του δέρματος, των μαλλιών και των νύχιών. Ένα από τα πιο δημοφιλή, και μελετημένο με αποτελέσματα σαν διατροφικό καλλυντικό είναι το απόσπασμα φλοιού πεύκου (η πατενταρισμένη του μορφή καλείται Pycnogenol).

Το  εκχύλισμα φλοιού πεύκου είναι ένα φυσικό σύμπλεγμα πολλών υδατοδιαλυτών και ιδιαίτερα βιοδιαθέσιμων, αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς και ενώσεων γνωστές ως βιοφλαβονοειδή, οξέα φρούτων και προανθοκυανιδίνες (OPCs).

Οι προανθοκυανιδίνες (OPCs) προστατεύουν αποτελεσματικά τις δομές του κολλαγόνου με διάφορους τρόπους. Ενισχύουν το κολλαγόνο των συνδετικών ιστών, προστατέυουν κατά των ελευθέρων ριζών, και εμποδίζουν την βλάβη του κολλαγόνου που προκαλείται από τη φλεγμονή και μόλυνση. Οι OPCs έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές σε περιπτώσεις ψωρίασης και υπερ-μελάγχρωσης, μέλασμα (χλόασμα).

Grape Seed Extract (Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (ακτιβίνης)): είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή OPCs (βλέπε παραπάνω). Κλινικές αποδείξεις έδειξαν επίσης οι OPCs να είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας, φλεβίτιδα, τριχοειδή αστάθεια (ευρυαγγειών) και διαταραχές του αμφιβληστροειδούς. Οι OPCs προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, που φαίνεται να είναι μια σημαντική αιτία γήρανσης. Η αντιοξειδωτική τους δράση είναι 50 φορές μεγαλύτερη από αυτή της βιταμίνης C και Ε. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των μορίων αυτών είναι ότι φτάνουν μέχρι τις μεμβράνες των κυττάρων και προστατεύουν τόσο από τις υδατοδιαλυτές όσο και απο τις λιποδιαλυτές ελεύθερες ρίζες.

Εκχύλισμα Αλογοουράς: ονομάστηκε αλογουρά λόγω της εμφάνισής του, αυτό το βότανο είναι πλούσιο σε διοξείδιο του πυριτίου, ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο που ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς, το δέρμα, τα δόντια, τους συνδέσμους, τα οστά, τα μαλλιά και τα νύχια. Αυτό το παραδοσιακό βότανο έχει χρησιμοποιηθεί από την ελληνική και ρωμαϊκή εποχή για τα έλκη τη φλεγμονή του δέρματος, και για πληγές.

Σίδηρος: Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι η ανεπάρκεια σιδήρου σχετίζεται με την τριχόπτωση. Το Iron Bisglycinate είναι ένα απαλό, μη δυσκοίλιο, χηλικής μορφής συμπλήρωμα σιδήρου που έχει αποδειχθεί είναι τέσσερις φορές πιο βιοδιαθέσιμο από τις συνταγογραφούμενες συχνά μορφές θειικού σιδήρου. Έρευνες έχουν δείξει ότι το σιδήρο bisglycinate έχει ανώτερη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα, καθώς δεν ερεθίζει το γαστρεντερικό σύστημα.

Βήτα-καροτίνη: τα καροτενοειδή αποτελούν την πιο διαδεδομένη ομάδα των φυσικών χρωστικών ουσιών στη φύση. Υπάρχουν πάνω από 600 καροτενοειδή, με μόνο 30 - 50 να έχουν δραστηκή βιταμίνη Α. Τα καροτένια έχουν έντονα χρώματα (κόκκινο και κίτρινο) της ομάδας των λίποδιαλυτών ενώσεων. Το β-καροτένιο, φαίνεται να έχει τη υψηλότερη δραστηκότητα προβιταμίνης Α. Το β-καροτένιο που χρησιμοποιείται σε αυτόν τον τύπο είναι μια φυσική πηγή συνεργιστικών καροτενοειδών που προέρχοται από μια από τις πλουσιότερες πηγές της φύσης, τα φύκια θαλάσσης salina Dunaliella.

Παρατεταμένη ανεπάρκεια βιταμίνης Α οδηγεί σε μια σειρά από συμπτώματα, όπως αύξηση του ποσοστού της λοίμωξης και τα χαρακτηριστικά σημάδια της  υπερκεράτωσης του ωοθυλακίου (συσσώρευση των κυτταρικών υπολειμμάτων σε θύλακες τριχών, δίνοντας στο δέρμα άσχημη εμφάνιση και εμφανίζεται στο πίσω μέρος του βραχίονα). Το β-καροτένιο φαίνεται να δρα ως φυσικό ενισχυτικό το οποίο έχει προστατευτικές επιδράσεις έναντι της ζημιάς από την υπεριόδη ακτινοβολία, UV. Τα καροτένια είναι επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Χαλκός: είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο, και εμπλέκεται σε πολλές βασικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της υγείας των ιστών. Ο χαλκός είναι ένα από τα δομικά στοιχεία για το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τις πρωτεΐνες που παρέχουν δομική ακεραιότητα και την ελαστικότητα των ιστών των οργάνων και των οστών. Είναι επίσης ένα στοιχείο δύο σημαντικών ενζύμων: του υπεροξειδίου dismutase (ένα σούπερ αντιοξειδωτικό) και της ντοπαμίνης βήτα-υδροξυλάσης, ένα ένζυμο που βοηθά στην ρύθμιση του μεταβολισμού της   βιταμίνης C.

Βιοτίνη: είναι μια από τις πιο πρόσφατα ανακαλυφθήσες βιταμίνες Β και είναι πιο γνωστή ως η βιταμίνη που βοηθά να παραχθούν υγιή μαλλιά και καθυστερεί το γκριζάρισμα. Προσφέρει επίσης οφέλη για εύθραυστα νύχια.

Σελήνιο: Το σελήνιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο, που απαιτείται από τον οργανισμό σε ίχνη. Λόγω των εντατικών μεθόδων καλλιέργειας, το σελήνιο είναι σε μεγάλο βαθμό απόν από το έδαφος και ως εκ τούτου δεν βρίσκεται στις τροφές μας, στα κατάλληλα επίπεδα. Το σελήνιο θεωρείται για να έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες, βοηθώντας τον οργανισμό να απαλλαγεί από τα βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος και το κάδμιο.

Σημ.: Είναι κατάλληλο για άτομα από 12 ετών και άνω. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας.

 

Δόση: 2 κάψουλες ημερησίως μαζί με το φαγητό.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: δύο φυτικές κάψουλες περιέχουν: MSM (methyl μεθάνιο sulphonyl) 950mg, Ασβέστιο ascorbates και threonates (Ester C) που παρέχει: Βιταμίνη C 78mg, Ασβέστιο 9mg, Θρεονικό οξύ 900ug, Ασκορβικό Ψευδάργυρο παρέχοντας: Ψευδάργυρο 15mg, Βιταμίνη C 80mg, Φυσικό β-καροτένιο / μείγμα καροτινοειδών (D.salina) 10mg, Παροχή: Β-καροτένιο 10mg, Κρυπτοξανθίνη 76ug, Alpha 316ug καροτίνη, Ζεαξανθίνη 64ug, Λουτεΐνη 50ug, Σίδηρος (bisglycinate) 10mg, Εκχύλισμα  Φλοιού Pine (Πεύκου) (95% OPC) 25mg, Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (ακτιβίνης) (95% OPC) 25mg, Σελήνιο (L-σεληνομεθειονίνη) 100ug, Εκχύλισμα Horsetail (4:1) (2 Silica%) (Παροχή 300mcg πυρίτιο) 15mg, Χαλκός (κιτρικό άλας) 1mg, Βιοτίνη 500ug.

English

Viridian Ultimate Beauty Complex Veg Caps – For men and women

A synergistic combination of potent vitamins, minerals, natural carotenoids, amino acids and phytonutrients for the maintenance of collagen integrity, offering support to the underlying structures of healthy skin, lustrous hair and strong nails.  Take daily alongside Viridian’s 100% Organic Ultimate Beauty Complex Oil for the ultimate in hair, skin and nails.

How and why each ingredient works:

MSM (methylsulphonylmethane) is a naturally occurring form of organic sulphur found in all living organisms. It is present at a low concentration in human body fluids and tissue.  Research suggests that a minimum concentration in the body may be critical to both normal function and structure.

MSM is found mainly in common foods, including: milk (where it is found in high concentrations), meat, fish and a variety of fruits, vegetables and grains.  However, when foods are processed, heated or dried, the essential MSM is readily lost.  Therefore, unless a person’s diet is composed primarily of milk and raw foods, it is unlikely that he or she is receiving enough MSM for proper health. Studies have suggested that the level of MSM in the body drops with increasing age.

Sulphur plays an indispensable role in human nutrition that is unfortunately often overlooked.  It is an essential dietary component responsible for maintaining the bonds between certain amino acids.  It has a critical role in maintaining the integrity of connective tissue.

Ester C is a patented, gentle, non-acidic form of vitamin C. Vitamin C is essential for the healthy production of collagen synthesis required for bone, skin, and tendon formation.

Zinc Ascorbate: Zinc is found in every cell of the body and is a component in over 200 enzymes. In fact, zinc functions in more enzymatic reactions than any other mineral. Several double blind studies have shown zinc yields similar results to tetracycline in superficial acne and superior results in deeper acne.  Zinc is required for the effective release and utilisation of vitamin A from liver storage.  Vitamin A is a highly beneficial nutrient in acne treatment protocols.

Pine Bark Extract: Certain vitamins and minerals can be called nutritional cosmetics, such is their beneficial impact on the health and vitality of skin, hair and nails. One of the most popular, researched and effective nutritional cosmetics is pine bark extract (the patented form is called Pycnogenol).

Pine bark extract is a naturally-occuring complex of several water-soluble, highly bioavailable, antioxidant nutrients including compounds known as bioflavonoids, fruit acids and proanthocyanidins (OPCs).

OPCs effectively protect collagen structures in several ways.  They reinforce the collagen matrix of connective tissue, protect against free radical damage, and inhibit collagen damage caused by inflammation and infection.  OPCs have been shown to be effective in cases of psoriasis and the hyper-pigmentation disorder melasma (chloasma).

Grape Seed Extract is also an excellent source of OPCs (see above). Good clinical evidence has also shown OPCs to be effective in treating venous insufficiency, varicose veins, capillary fragility (thread veins) and disorders of the retina. OPCs protect against free-radical damage, suggested to be a major cause of the ageing process.  The antioxidant effect is 50 times greater than that of vitamin C and E.  A major advantage of these molecules is that they are taken up into the cell membranes and protect against both water- and fat-soluble free-radicals.

Horsetail Extract: Named Horsetail due to its bristly appearance, this herb is rich in silica, an important mineral which strengthens connective tissue, skin, teeth, ligaments, bones, hair and fingernails. This traditional herb has been used since Greek and Roman times for skin inflammation, ulcers and wounds.

Iron: It has been suggested that iron deficiency is related to hairloss.

Iron Bisglycinate is a gentle, non-constipating, chelated iron supplement that has been shown to be four times more bioavailable than the commonly prescribed ferrous sulfate. Research has shown that iron bisglycinate has superior absorption and bioavailability, as it does not irritate the gastrointestinal system.

Beta carotene: Carotenoids represent the most widespread group of naturally occurring pigments in nature.  There are over 600 carotenoids with only 30 to 50 having vitamin A activity.  Carotenes are intensely coloured (red and yellow) group of fat soluble compounds.  Beta carotene would appear to have the highest pro-vitamin A activity.  The beta carotene used in this formula is a natural source of synergistic carotenoids derived from one of nature’s richest sources, the sea algae dunaliella salina.

Prolonged vitamin A deficiency results in a number of symptoms including increased rate of infection and the characteristic signs of follicular hyperkeratosis (build-up of cellular debris in the hair follicles, giving the skin a goose-bump appearance; occurs most on the back of the upper arm).  Beta carotene appears to act as a natural pre-tanning aid and having protective effects against UV damage. Carotenes are also potent antioxidants.

Copper is an essential trace mineral, involved in several key functions including tissue health. Copper is one of the building blocks for collagen and elastin, the proteins that provide structural integrity and elasticity for tissues organs and bones. It is also a component of two important enzymes: Superoxide dismutase (a super antioxidant) and Dopamine beta-hydroxylase – an enzyme that helps regulate the metabolism of vitamin C.

Biotin is one of the more-recently discovered B-vitamins and is best-known as the vitamin that helps produce healthy hair and retard greying. It also offers benefits to brittle nails.

Selenium: Selenium is a potent antioxidant mineral, needed by the body in trace amounts. Due to intensive farming methods, selenium is largely absent from the soil and therefore not found in our foods at appropriate levels. Selenium is thought to have detoxifying properties, helping the body rid itself of heavy metals including mercury and cadmium.

Note: These supplements are suitable for those over age 12. There is no upper age limit.

Recommended Intake: 2 Capsules daily with food.

INGREDIENTS: Two capsules provide: MSM (methyl sulphonyl methane) 950mg, Calcium ascorbates and threonates (Ester C™): providing: Vitamin C 79mg, Calcium 9mg, Threonic acid 900ug, Zinc Ascorbate: providing: Zinc 15mg, Vitamin C 80mg,

Pine Bark Extract (95% OPC) 25mg, Grape Seed Extract (95% OPC) 25mg, Horsetail Extract (4:1) Providing Silica 300mcg, 15mg

Iron (Bisglycinate) 10mg, Dunaliella Salina Algae: providing: Beta-carotene 5mg, Cryptoxanthin 76ug, Alpha Carotene 316ug, Zeaxanthin 64ug,             Lutein 50ug, Copper (Amino Acid Chelate)   1mg, Biotin 500ug, Selenium (Methionine) 100ug.